Burgers
in charge

Klant: stad Roeselare
Case: strategische participatie over duurzame energie

Burgers
in charge

Klant: stad Roeselare
Case: strategische participatie over duurzame energie

Wonen in een energiezuinige woning is voor de stad Roeselare een prioriteit. Het is aangenaam voor de inwoners en het helpt het milieu. De Blekerijstraat aan de oude begraafplaats werd in deze een proefproject. Eens aftasten en leren. Vereiste van het stadsbestuur was: wij willen dit niet dirigeren van bovenaf. We willen samen met de inwoners zoeken naar oplossingen. Niet traditioneel, wel slim van de stad. De uitdaging voor ons was om burgers die helemaal geen vragende partij waren enthousiast te maken. Jawel, een Involved-waardige case.

We gingen om te beginnen langs bij de woondienst van Roeselare en werkten met hen een zeer gerichte aanpak uit. Ook bij de uitrol bleven we achter de schermen ondersteunen en strategisch meedenken. En we did it again, want de mensen uit de straat hebben nu hun eigen straatcoƶperatie en werken samen aan heel wat energie-initiatieven. Zonnepanelen, ledverlichting, renovatie, noem het op en het gebeurt in de Blekerijstraat.

Involved houdt van duurzame wijken, of het nu de Blekerijstraat is, De Vloei in Ieper, Krottegem, of Oostveld in Eeklo. Wat burgers samen opbouwen is altijd beter omdat het van onderuit komt.

#Roeselare #Blekerijstraat #straatvanmorgen #wijkrenovatie #bottomup #samensterk #energie #warmte

  • strategisch participatieplan

  • stakeholderoverleg

  • strategisch participatieplan

  • stakeholderoverleg