Retie wil weer
écht spelen

Klant: gemeente Retie
Case: participatie bij creëren van buurtplekken

Retie wil weer
écht spelen

Klant: gemeente Retie
Case: participatie bij creëren van buurtplekken

Een plek waar mensen elkaar ontmoeten en waar kinderen zorgeloos spelen tussen het groen. En hoe natuurlijker, hoe liever. Een plek die de lokale buurt verbindt. Een buurtplek dus eigenlijk. Dat is wat de gemeente Retie voor ogen heeft. En niet één, maar twee. Maar euh… hoe moeten die plekken er dan uitzien? Dat bepaalt de gemeente samen met de betrokken buurtbewoners en jeugdbewegingen. De rol van Involved? Iedereen samenbrengen om de ideale buurtplek vorm te geven.

Van dromen naar doen

Drie keer brachten we buurtbewoners en jeugdbewegingen samen. Luidop dromen en zich de ideale buurtplek inbeelden, dat was de eerste opdracht. Maar met dromen alleen kom je niet ver 😅. Tijd voor actie dus! De opdracht? Van dromen werkelijkheid maken, op kaart althans… Maar iedereen legt eigen accenten. Aan de slag dus om alle ideeën te verzoenen, en een plek te ontwerpen waar iedereen trots op is. Tijdens een infomarkt maak je kennis met het resultaat van al het dromen en doen.

Drie keer brachten we buurtbewoners en jeugdbewegingen samen.

Natuurlijk spelen

“Een buurtplek zonder plaats om te spelen is geen buurtplek”. Die boodschap is duidelijk. En terecht! Maar je hebt spelen en spelen. In Retie wil men écht spelen. En hiermee bedoelen ze vooral natuurlijk spelen. Geen kant-en-klare speeltoestellen op een sponzige ondergrond, maar open grasterreinen met hoogteverschillen, boomstronken langs wandelpaden waarmee je creatief aan de slag kan, … Zaken die het kind in je naar boven halen, ook als volwassene. En die écht ravotten mogelijk maken. Ideaal voor jeugdbewegingen dus!

#retie #buurtplekken #ontmoeten #parkinrichting #speeltoestellen #buitenspelen #natuurlijkspelen

  • bevraging

  • focusgroepen met inwoners

  • ontwerpplannen

  • infopanelen

  • bevraging

  • focusgroepen met inwoners

  • ontwerpplannen

  • infopanelen