De Westhoek,
één familie

Klant: Regionaal Landschap Westhoek
Case: meerjarig strategisch beleidsplan

De Westhoek,
één familie

Klant: Regionaal Landschap Westhoek
Case: meerjarig strategisch beleidsplan

In de mooie maar kleine Westhoek waren zowaar 2 regionale landschappen actief. Er was het Regionaal Landschap West-Vlaamse Heuvels dat zich bezighoudt met de streek Ieper-Poperinge-Heuvelland en er was het Regionaal Landschap IJzer en Polder dat zich, zoals de naam al doet vermoeden, toelegt op de kust en de polders. Deze twee organisaties werkten al vele jaren intens samen, maar toch bleef het wringen, het apart zijn. Onder impuls van de provincie West-Vlaanderen werd een grote stap gezet: beiden fuseerden tot 1 groot Regionaal Landschap Westhoek.

Involved ontwikkelde een meerjarig strategisch beleidsplan. Met succes want het Regionaal Landschap Westhoek is ondertussen een feit.

In een dergelijke transitie is een derde onafhankelijke partij geen overbodige luxe. Involved nam deze taak graag op zich. We spraken met de beide raden van bestuur en werkten een stappenplan uit waar iedereen zich in kon vinden. Dit resulteerde in een meerjarig strategisch beleidsplan. En met succes want het Regionaal Landschap Westhoek is ondertussen een feit. Een case om happy over te zijn.

#Westhoek #fusie #babyborrel #regionaallandschap #westvlaamseheuvels #polderenijzer

  • strategisch beleidsplan

  • fusiebegeleiding

  • strategisch beleidsplan

  • fusiebegeleiding