Foute vriend brengt
juiste boodschap

Klant: departement Mobiliteit en Openbare Werken
Case: film voor vervoerregio’s

Foute vriend brengt
juiste boodschap

Klant: departement Mobiliteit en Openbare Werken
Case: film voor vervoerregio’s

De mobiliteit van een hele regio afstemmen op de toekomst. De is op zijn minst een pittige opdracht. En dat was het ook. Om ergens te geraken moest iedereen mee in het verhaal. Involved ging voor een filmproductie afgestemd op zowel de mobiliteitsnoob als de mobiliteitsnerd. Wie brede inbreng wil verzamelen moet immers breed communiceren.

Hoe ziet zo’n filmpje er dan best uit en welke boodschap blijft het langste hangen? Ernstig? Belerend? Groots? Of… grappig? Wij gingen voor het laatste. En voor grappen heb je vrienden nodig, fouten vrienden in dit geval. We spraken comedian en acteur Jeron Dewulf aan, en die was meteen akkoord om ons personage te vertolken.
Stel je een verstokte gamer voor, op zijn zolderkamertje, cosy in zijn versleten zetel bij de kamerplant. Hij speelt een VR-game van de vervoerregio met exclusief ontworpen hoes en al. Hij komt in allerhande toestanden terecht, met écht stuntwerk, met arcade game modus, met verrassende gimmicks. Hij wint, uiteraard, zet zijn VR bril af en blijkt écht op de markt van pakweg Roeselare te zitten, met plant en al. What the f..ck. Zalig om te filmen, zalig om te zien. Creativity is intelligence having fun, dat klopt.

#vervoerregio #jerondewulf #acteursfilm #game #VR #openbaar onderzoek #wtf #trotsopwatwehebbenneergezet

Making-off  🙂

Loading...